Tips på bra grillar

Att äga en ordentlig grill ökar kvalitén på grillningen. Vi tipsar om de bästa grillarna och skriver även fördelar och nackdelar med gasol- och kolgrill.

Läs Mer

Gasolgrill eller kolgrill?

Fördelarna med en gasolgrill är att den snabbt blir varm och att det är enkelt att reglera värmen. Med en gasolgrill slipper man även risken att tändvätskan ger smak på maten. Varje grilltillfälle är dessutom billigare än vid grillning med kolgrill.

Nackdelarna med en gasolgrill är att den i regel kräver mer skötsel än en kolgrill. Detta då matrester och fett inte bränns bort på samma sätt som på det gör vid grillning med en kolgrill.

Fördelarna med en kolgrill är att det bidrar till den ultimata grillkänslan. När man grillar med kol kommer den genuina grillsmaken fram, samtidigt som doften från en kolgrill är svår att slå. En kolgrill är oftast av det enklare slaget och lättare att förflytta mellan terrass, balkong eller gård – beroende på vart du vill ha den placerad.

Nackdelarna med en kolgrill är att det är svårt att snabbt reglera värmen samtidigt som det kan vara en utmaning att få till den perfekta glöden. Så länge du har vetskapen om hur du ska handskas med grillkolen eller briketterna tillsammans med tändvätskan så ska dessa nackdelar vara ganska enkla att överkomma.

Köpa gasolgrill

Är du den personen som föredrar att grilla med en gasolgrill? Det finns oändlig många typer av gasolgrillar på nätet. På gasspisen.se kan du bläddra bland ett brett sortiment av gasolgrillar av absolut högsta kvalitet, som höjer både smaken och upplevelsen i sig. Klicka dig in för att hitta den gasolgrill som faller dig bäst i smaken.

Köpa kolgrill

Hör du till de människor som anser att kolgrillning är den enda godkända typen av grillning? Då är det givetvis en kolgrill du ska ha. Precis som gasolgrillar så finns det gott om olika kolgrillar att välja mellan. Pris, modell och ytstorlek är bara några av de faktorer som man ser över vid val av grill. Besök grillexperterna på Gasspisen för att hitta din favorit bland en rad olika kolgrillar online.