Vad heter köttet på Svenska?

Vad heter köttet på svenska? Styckningsordlista från Amerikansk-Svensk.

Så här kommer en favorit tillbaka som man ofta behöver titta till, iaf jag 🙂

Nöt

  • Chuck: högrev
  • Rib: revben
  • Short ribs: revbensstek
  • Prime rib: entrecôte
  • Rib eye: entrecôte (med rib eye menas ibland entrecôtens kärna)
  • Plate/beef plate: Bringa
  • Brisket: bringspets
  • Shank: lägg
  • Foreshank: lägg
  • Skirt steak: mellangärde
  • Outside skirt: yttre bringfästet
  • Inside skirt: inre bringfästet
  • Top blade: fjäderbladsbog
  • Shoulder tender: Liten bogstek
  • Shoulder clod: Bogstek
  • Strip loin: ryggbiff från den främre delen: mellan entrecôten (rib) och sirloin
  • Sirloin: ryggbiff, den bakre delen, ovanför filén
  • Beef tender loin eller fillet of beef: filé
  • T-bone-steak: Ryggbiff och filé med ben i samma skiva
  • Beef rump: rostbiff
  • Ball tip: rostbiff
  • Boneless beef inside: innanlår
  • Topside: innanlår
  • Boneless beef outside: ytterlår
  • Round: övre delen av bakbenet.
  • Eye of round: rulle av innanlår
  • Boneless beef outside: ytterlår
  • Beef knuckle: fransyska
  • Flank steak: flankstek
  • Shank: lägg
  • Flap steak: kållap
  • butcher’s steak: njurtapp

Gris

  • Pork collar: karré
  • Pork loin: kotlettrad
  • Pork tenderloin: filé
  • Pork belly: sida
  • Spare ribs: tunna revbensspjäll
  • Pork loin back ribs: kamben
  • Baby back ribs: kamben
  • Back ribs: kamben
  • Pork shoulder: bog
  • Shoulder hocks: framlägg
  • Ham hocks: baklägg
  • Pork knuckle: lägg

Lamm

  • Saddle of lamb: sadel
  • Rack: racks eller spjäll
  • Rib chops: kotletter
  • Ribs: revben
  • Foreshank: bringa
  • Breastshank: bringa
  • Lamb loin: ytterfilé (benfri kotlettrad)
  • Lamb tenderloin: innerfilé
  • Lamb back leg: lammstek
  • Hind leg: lammstek
  • Lamb leg: lammstek
  • Lamb shank: lägg

 

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.