Följ eller dela gärna:

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Rökgrillad fläskfilé med mozzarellaost

En klassisk God och enkel variant på fläskfilé!

Ingredienser:
20130706_181133

1 hel fläskfilé

”Adams Rib Rub” eller valfri marinad

Mozzarelleost från vattenbuffel

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Gör så här: Ta hela fläskfilén och gnid in med ”Adams Rib Rub” eller liknande marinad. Lägg fläskfilén i en påse, och låt stå i kylen i minst 2 timmar. Gärna över natten.

Ta sen ur fläskfilén ur påsen och grilla på maxvärme så att du får en rejäl yta runt om. Ta av den från grillen och skär ett ganska djupt snitt längs med hela filén. Fyll den med mozzarellaost, (riktig, från vattenbuffel),  och knyt ihop den med steksnöre.

Stoppa i en grilltermometer i den tjockaste delen och grilla den sen indirekt på låg värme tills den fått en innertemperatur på mellan 67-70 grader, beroende på hur genomstekt du vill ha den.

Servera med klyftpotatis eller potatisgratäng, eller bara en god sallad.

Smaklig måltid!

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

One Response to “Rökgrillad fläskfilé med mozzarellaost

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.