Följ eller dela gärna:

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Rödvinssås

Rödvinssås är en fantastisk sås som passar utmärkt till en grillad köttbit, fläsk som nöt.

Detta är ett recept på en ganska tunn rödvinsås, med lite go pepparsmak som jag hittat på nätet.

Krångla inte till det – en rödvinssås ska vara enkel med mycket smak.

4 portioner

2-3 st schalottenlökar

2 st timjan kvistar

2 st lagerblad

3 dl rött vin (fylligt)

3 dl kalvbuljong (hemmagjord eller koncentrerad som spädes med vatten till 3 dl)

2 msk smör

4 st vitpepparkorn

Så här gör du:

Finhacka lök och häll i en kastrull tillsammans med vin, lagerblad, timjan och vitpepparkorn.

Låt koka och reducera kraftigt. Här koncentreras smaken, så låt det koka länge.

Tillsätt kalvfonden och koka upp igen.

Smaka av och salta om så önskas. Sila av.

I med en klick smör i slutet och låt såsen sjuda, ställer du av den från spisen finns det risk att smöret lägger sig som en yta ovanpå såsen.

 

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.