Rödvinssås till oxfilé

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl gott rödvin
  • 3 dl god kalvfond (utspädd)
  • 2 schalottenlökar, hackade lite grovt
  • 10 vitpepparkorn, (Går bra med svartpeppar)
  • 1 lagerblad
  • Färsk timjan
  • Salt
  • Smör

Så här gör du:

  1. Gör egen fond eller köp färdig. Du kan också använda koncentrerad fond eller buljongtärning, men då måste den spädas ut med vatten till önskad mängd. (60/40 tog jag)
  2. Bryn hälften av löken i smör. Tillsätt vin, resten av löken, vitpepparkornen/svartpeppar och lagerblad. Reducera på kraftig värme tills hälften återstår
  3. Tillsätt fond och en näve färsk timjan. Reducera på måttlig värme tills hälften återstår.
  4. Sila, smaka av med salt och blanka av med en klick smör.
Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.