Revben på grillen 

Revben kan man göra i oändliga varianter på grillen.

Här är mitt recept som bygger på klassiska 3-2-1 metoden. Är det tunna revben kör jag dom 2-2-1, vilket innebär 2 timmar rök, 2 timmar i folie med äppeljuice, och sista timmen med glaze.

Börja med att dra av membranet på revbenen. Det sitter på bensidan, och kan vara rätt svårt att dra loss. Ett tips där är att använda hushållspapper för att dra av det. 

Gnid sen in revbenen i en rub, som du kan blanda själv.  Här kommer en variant på rub.

* 2 ½ msk socker

* 1 ½ msk flingsalt

* 1 msk svartpeppar

* 1 msk paprikapulver

* 1 ½ tsk vitlökspulver

* 1 ½ tsk chilikrydda

* 1 krm kajennpeppar

Grilla den indirekt på 100-120 grader i 2 timmar och lägg den sen i folie med äppeljuice som du häller över, och låt den ligga ytterligare 2 timmar. 

Sista timmen penslar du över lite glaze, som du också kan göra själv. ?

När timmen gått serverar du det med bröd, coleslaw  eller varför inte en gratäng? 

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.