Recept på god glaze från herr Lindelöv!

Denna glazen provade jag första gången i Gräfsnäs, där ett par av Ulrik Lindelövs SM-grillare bjöd på olika typer av grillat kött.

Originalreceptet har varit med och tävlat i SM, men detta är INTE hela receptet, då herr Lindelöv vill hålla vissa ingredienser hemliga, vilket man kan förstå 🙂

Men den är fantastiskt god ändå!

Innehåll:

god glaze

2dl Kikkoman sojasås

1dl honung

½ Oxbuljongtärning och 1dl vatten

2tsk hackad ingefära

½ röd chilifrukt med kärnor

1 krossad vitlöksklyfta

 

Koka upp alltihop utan lock i ca 10 min. Kokar du den på grillplattan, så har du den ståendes nära till hands när du ska pensla på den. Snåla inte när du använder glazen! Denna är fantastiskt god på alla typer av kött.

Smaklig måltid!

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.