Köttfärsgratäng med potatis

Köttfärsgratäng med potatis

700 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 burk krossade tomater
1 msk torkad basilika
2 dl crème fraiche
salt och peppar
Cayennepeppar
Köttfond
500 g potatis
100 gram riven ost

 

Gör så här:

1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör. Lägg i köttfärsen och stek den ihop med löken, salta och peppra.
2. Tillsätt tomater, buljong och vatten, låt allt puttra i ett par min. Smaka av med salt och peppar.
3. Skala och skiva potatisen. Smöra en eldfast form. Varva köttfärsås, riven ost och potatis i formen,avsluta med ett lager köttfärs.
4. Gratinera mitt i ugnen ca 45 min, känn med sticka att potatisen är mjuk.

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.