Grilla med gasolgrill

gasolgrill

Varför grilla med gasolgrill!

Det första en blivande grillmästare ställs inför är vilken typ av grill man ska välja. Naturligtvis är det svårt att säga till någon vilken grill en person ska köpa. Ska man köpa kolgrill eller gasolgrill?

I och med att det blivit allt mer populärt att grilla så har också utbudet av grillar blivit större. Det kan vara svårt att veta vad man ska välja när man ser alla typer och modeller som finns på marknaden.

Valet av grill måste bestämmas utifrån vad man har för behov och förutsättningar. Det är mycket en personlig uppfattning om vad som är bra och dåligt. Faktorerna som styr kan vara:

Hur ofta ska du grilla? Hur mycket kommer du att grilla? Vad ska du grilla? Är priset en viktig faktor? Hur länge ska grillen hålla?

Väljer man en gasolgrill så får man:

På några minuter har man med en enkel knapptryckning fått en riktigt varm grill som är redo att användas. Man behöver aldrig känna smaken av tändvätska i maten. Väldigt enkel att justera värmen med, lätt att bibehålla temperaturen exakt vilket också ger bättre grillresultat med en gasolgrill. Gasolgrillning är mer miljövänligt än kolgrillning. I en enkel rökbox kan man tillsätta röksmak till sin grillmat, denna rök kommer från ex blöt alspån vilket är helt ofarligt. Om röken kommer från grillkol är röken cancerogen. om man inte har en specialgjord rökbox kan man enkelt tillverka en av en perforerad aluminiumform. Lägre kostnad per grilltillfälle jämfört med kolgrillen. Kortare tillagningstid och ställtid, vilket ger mer tid för gemenskap istället för att invänta en grill som ska bli varm. Enkelt att avsluta grillstunden, genom att enbart stänga gastillflödet. Mindre rök och os än kolgrillen. På grund av den enkla hanteringen grillar man också mycket oftare, vilket är ett skönt sätt att utnyttja den svenska sommaren.

| Copyright © 2009-2016 Martin Johansson, All rights reserved |