Grillsser-Ss till grillat  

Recept på Marinader, Glaze & Grillsåser.

Den ständiga frågan, vad ska man göra med köttet egentligen? Marinera? Glazea? Rubba? Bara salt&peppar?

Buden är många, men min slutsats är att man behöver inte behöver överarbeta när man blandar sin marinad, glaze, etc. Det duger gott att blanda några få ingredienser för att få en god smak på köttet. Grillar du oxfilé eller andra smakrika nötbitar, så ska du helst inte marinera alls. Det räcker med salt&peppar, då dom är goda som dom är.

Sen huruvida man ska ha glaze eller marinad, det är upp till dig. Jag blandar och ger lite efter vad jag känner för. Generellt så blir ju glazen ofta sötare och "klibbigare" eftersom man ofta har honung eller liknande i. Testa dig fram med recepten nedan.

grillsås

Grillsås med rödlök

chilisås

Grillsås med yoghurt & chili

grillrra

Grillröra med grönsakshack

barbequesås

Barbequesås

grillmarinad

Grillmarinad

grillmarinad

3 olika grillmarinader

grillsås

Enkel grillmarinad

honungsglaze

Honungsglaze

god glaze

Lindelövs ingefärsglaze

chiliglaze

Chiliglaze

chilirub

Vitlök/Chilirub

chilirub

Cayennerub

barbequesås

Grillsås med basilika

 

(bild saknas)

Grillmarinad med Sambal Oelek

 

(bild saknas)

Italiensk kall sås

hamburgerdressing

Hamburgerdressing

hamburgerdressing

Kycklingglaze

hamburgerdressing

Marinad till kallskuret

 

(bild saknas)

Marinad till grillade grönsaker

 

grillmarinad med vin

Grillmarinad med vin

grillmarinad med vin

Kaffemarinad

| Copyright © 2009-2016 Martin Johansson, All rights reserved |