Följ eller dela gärna:

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Grillmästarna på TV4

Imorgon kl 20.00 börjar nya ”Grillmästarna” på TV4, som är ett program där 10 amatörgrillare skall tävla om att bli en sann ”Grillmästare”, med Lisa Lemke som programledare, och Melker Andersson & Christian Hellberg är kockarna som sitter i juryn.

För mig startade det hela startade i mitten på April, då vi var ca 90 st som var uttagna till ”slutaudition” för att visa upp sina grillfärdigheter på gärdet i Stockholm. Alla skulle grilla en valfri rätt, som sen skulle bedömas av juryn, Melker Andersson & Christian Hellberg med flera.

GrillmästarnaGrillmästarna

Och här ovan ser ni min grill och mitt ”grillbord” under tävlingen.

När det var dags och man kom dit fick man först registrera sig, då man samtidigt fick skriva på ett papper om att allt från denna dag kan komma att sändas i TV, etc, och sen fick man ett startnummer, varefter jag blev dirigerad till  bordet man skulle stå vid och sköta sin grillning. Bord nummer 141 blev mitt!

Då fick man även en tid då maträtten skulle vara klar, vilket för mig innebar en del väntan i början eftersom jag hade en tid på eftermiddagen, och klockan var knappt 09.00 vid det skedet. Men tiden gick fort med tanke på att man hade lite förberedelser att göra, och att man var tvungen att spana in motståndet som fanns.

Utmaningen var att hålla jämn temperatur på både grillen och köttet med tanke på att det var +3 grader och regn ute, men givetvis räknade juryn med att just den biten skulle bli lite trixig för många.20130413_110303

Strax innan min ”sluttid” så kommer Lisa Lemke med TV-team fram och frågar om dom får göra ett reportage om min grill. ”Javisst, men det kan bli lite stressigt med tanke på att jag strax skall presentera min mat” svarar jag.

Det konstiga är att det var första gången man kände sig lite nervös inför tävlingen. Förmodligen var man fokuserad upp över öronen, så man tänkte inte på att mikrofonen och TV-kameran kretsade kring huvudet :).

Precis när Lisa med TV-team hade intervjuat mig så var det dags att presentera min rätt för en av kockarna, som helt enkelt kom fram till mitt bord på den exakta tiden och provsmakade. Min rätt bestod av picanha med grillade potatishalvor, en kall sås, och olika primörer.

Efter att maten presenterats så var det bara att pusta ut, packa ihop grillen och bege sig mot Göteborg igen. Innan jag packade ihop så åt jag ju givetvis upp maten som blev över av det jag hade grillat…

Tyvärr var jag inte bland dom 10 som nu gick till final, och som kommer vara med i programmet. Men det var en fantastiskt rolig upplevelse som jag aldrig kommer glömma. Kanske det kommer en till chans nästa år?

Picanhans första minuter på grillen.

Picanha på grillen

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.