Följ eller dela gärna:

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Grillade revben

Grillade revben!revben-jul

Recept på mina julrevben, som man för övrigt kan ha till vad man tycker passar.

Det kommer bli en del rub över från detta recept så har ni bara lite revben som ska rubbas så kör med ca hälften. Eller spara till nasta gång!

Först gjorde jag en Rub som jag gned in och lät stå några timmar, sen körde jag på med mycket Glaze under tiden dom grillades.

Vad gäller grilltid och temp. så är det 100-110 grader i grillen som gäller i ca 10 h. Vill man ”fuska” lite så kan man förkoka dom i 1-2 h och sen på grillen 4-5 h. koka dom då med lite goda kryddor, lökbitar, äpplebitar, färsk ingefära eller morötter.

RUB:

Rub till revben eller fläskkött

Rub till revben eller fläskkött

½ dl paprikapulver

½ dl salt

2 msk finmald svartpeppar

1 msk (knappt) cayennepeppar

½ dl socker

½ msk chiliflingor

 

GLAZE:

Glaze till revben och fläskkött

Glaze till revben och fläskkött

2 dl ketchup

1 dl honung eller sirap

2 st vitlöksklyftor

1 msk olja

1 msk soya

1 msk worcestershiresås

1 msk paprikakrydda

2 krm svartpeppar

½ tsk salt

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.