Följ eller dela gärna:

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Grillad lax

Grillad lax med topping

grillad lax

ca 4 portioner

1.5kg laxfile, hel, med skinnet kvar

3/4dl Santa Maria American BBQ Sauce, Ginger & Sesame

Topping

2 paket ca300g tärnat bacon (eller tärna själv)

1 lime, tunt skivad

1/2 röd chili, urkärnad och tunt hackad

4-5 salladslökar, tunt skivade

1/2 kruka koriander.

Gör så här:

Pensla laxsidan med BBQ saucen. Lägg laxen med skinnsidan mot gallret på grillen.

Grilla på indirekt värme under lock, i ca 25min. (Tills laxen nått en innertemperatur på 52-55 grader)

Grilla baconet knaprigt och låt torka av på hushållspapper.

När laxen nått rätt temperatur och är färdig, lägg upp den på ett fat och strössla generöst

med bacon och grönsaker över.

Servera med pressad potatis.

 

Smaklig måltid!

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.