Följ eller dela gärna:

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Grillad kycklingfilé med parmaskinka och mozzarella

Ingredienser

4 st kycklingfiléer
8 st parmaskinka, skivor
2-4 st soltorkade tomater
150 g mozzarella
8 st basilikablad, färska
salt, peppar
 

Gör så här

Börja med att försiktigt skära en ficka i varje kycklingfilé. Med försiktigt menar vi i två bemärkelser, dels att du inte skär dig själv, dels att du inte skär igenom eller snett.

Skär mozzarellan i tunna skivor, lite drygt halvcentimeter tjocka skivor. Skär därefter de soltorkade tomaterna i smala strimlor/bitar.

Lägg två skivor mozzarella i varje kycklingfilé, lägg därefter till en fjärdedel av soltorkade tomaterna, och några blad basilika. Sen är det dags att slå igen locket. Krydda filéerna med salt och svartpeppar. Linda två skivor parmaskinka runt varje filé.  Om du är orolig för att skinkan skall åka av kan du använda steksnöre eller fästa med tandpetare, men om du bara lägger filéerna försiktigt på grillgallret när det är dags, så kan du även klara dig utan.

Förbered grillen för 50/50-metoden och för medelvärme. Olja in gallret ordentligt.

Lägg kycklingfiléerna på grillgallret på den indirekta sidan, och låt dem grilla där tills de når 70°C. Du kan vända dem efter ca halva tiden för att se till att de blir jämnt grillade. När de har nått rätt temperatur då kan du lägga dem på gallret med direkt värme om du vill få till lite snyggare grillränder, men bara en kort stund på varje sida.

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.