Följ eller dela gärna:

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Grillad fläskfilé med mozzarellaost

Detta blev kvällens goda grillning.  Fasen vad mycket bättre det blir när man bränner vid det hela köttstycket innan man ”ugnsgrillar” den :). Tyvärr så tog jag ingen bild på den 🙁

Ingredienser

1 hel fläskfilé

”Adams Rib Rub” eller valfri marinad

Mozzarelleost från vattenbuffel

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Gör så här:

Ta hela fläskfilén och gnid in med ”Adams Rib Rub” eller liknande marinad. Lägg fläskfilén i en påse, och låt stå i kylen i minst 2 timmar. Gärna över natten. Ta sen ur fläskfilén ur påsen och grilla på maxvärme så att du får en rejäl yta runt om. Ta sen av den från grillen och skär ett ganska djupt snitt längs med hela filén. Fyll den med mozzarellaost, (riktig, från vattenbuffel). Stoppa i en grilltermometer i den tjockaste delen och grilla den sen indirekt på låg värme tills den fått en innertemperatur på mellan 59-63 grader, beroende på hur genomstekt du vill ha den. Servera med klyftpotatis eller potatisgratäng, och en god sallad.

Smaklig måltid!

Vi tog den med potatisgratäng och lite Ciabattabröd till. En öl till grillningen och sen vin till maten 🙂

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

3 Responses to “Grillad fläskfilé med mozzarellaost

  • Låter jätte gott!

  • Tack så jätte mycket, nu blev jag glad 🙂

  • Som tur va vände vädret så det blev fotboll.Men precis när den var slut kom ovädret igen och det blixtra som tusan.Men nu är det fint väder här igen =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.