Grilla fisk

Grilla fisk

Fisk är ju som ni flesta vet rätt svårt att grilla. Ju fetare och fastare fisk man grillar desto lättare är det att lyckas. Därför är lax en bra fisk att grilla. Marulk är ett annat alternativ som är bra. Men väljer du magrare fiskar så som torsk, och spätta, lägg dom då i ett foliepaket innan du lägger dom på grillen så slipper du skrapa fisk från gallret.

Fisk behöver till skillnad mot kött inte marineras för att få god smak. (Inget måste på kött heller, men ibland kan det ge godare smak). Olja, salt & peppar räcker långt, och det kan du göra i slutet av grillningen.

Använder du grillspett av trä, lägg dom då i blöt minst 2 timmar innan så inte fisken fastnar i dom. Och som vanligt så blandar vi inte fisken på spettet med grönsaker, eftersom dom har olika tillagningstider.

Fisken ska helst vara rumstempererad när du grillar dom, så lägg fram den en stund innan. Fryst fisk ska vara helt tinad innan du lägger den på grillen.

Pensla grillgallret med olja innan du lägger på fisken, och gärna mediumvärme på grillen. Det går fort att grilla fisk.

Man kan även linda in fisken i bacon för att få lite mer smak, och så håller den ihop bättre.

Testa gärna att grilla fisken med olika rökflis. Det finns massa spännande smaker på rökflis.

Lycka till!

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.