Chokladdoppad ananas med glass

Chokladdoppad ananas är riktigt smarrigt, och givetvis smälter vi chokladen över grillen. Var bara väldigt noga med temperaturen på chokladen!

Temperaturen på grillen är mindre viktig, men det är direkt grillning som gäller.

Här visar jag även recept på en riktigt god glass som kan serveras som den är eller som nedan.

Ingredienser till hemmagjord glass (eller om du köper färdig glass):

ananas-glass

1 tsk syltad ingefära
4 äggulor
¾ dl socker
4 dl grädde

 

 

 

Hemmagjord glass:

Vispa äggulor och socker i vattenbad till en luftig smet. (Smeten ska vara ca 60°). Vispa grädden och tillsätt den, smaka sen av med ingefära som körts i mixer. Häll upp i små formar och ställ in i frysen minst 5 timmar. Servera tillsammans med dom chokladdoppade ananasskivorna!

Chokladen:

Börja med att sätta en kastrull med vatten på grillen. (Direkt grillning), finhacka sen chokladen och häll i en skål som du ställer över kastrullen. Stoppa en termometer i chokladen när den börjar smälta, och smält till 48°. (Viktigt att hålla den temperaturen). Under tiden chokladen smälter skivar du upp den färska ananasen i knappt cm-tjocka skivor. Doppa sen ananasen till ca ¾ i chokladen. Lägg upp och servera tillsammans med glassen.

Smaklig måltid allihop!

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.