Följ eller dela gärna:

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Barbeque-VM

Nu i helgen (21-22 maj), gick BBQ-VM av stapeln i Gronau, Tyskland.

Svenska Grillandslaget bestod av lagledaren Ulrik Lindelöv, Peter G Nilsson och Henrik Stensvad. Under BBQ-VM skulle alla lag tillaga fem rätter: Revbensspjäll med bröd, kyckling med tomat, fläskbog med majskolv, oxbringa med potatis, färskost och gräslök samt dessert. Det gick hyfsat bra för teamet, men de blev tyvärr inga medaljer. De blev en 10:e plats på desserten och en 12:e plats  på fläskbogen med ben.

bringan fick de mycket höga poäng. För att den skulle bli perfekt så var de tvungna att vara där redan klockan 02.00 på natten tävlingsdagen. Det handlar om att köra den i lågtemp i en smoker för att den ska bli mör och saftig. Och det tar tid…..

Polens landslag hade ju en rolig variant på grill, eller smoker som det är 🙂

Sen hade dom tydligen en egen liten ”Olympiadeld”, som givetvis förklarade Barbeque-VM invigt!

Facebooktwittergoogle_plusinstagrammail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.